top of page

Irány a sztráda...

Felújított

változat

cmyk.png
Vissza az oldal tetejére
089[67888] másolata.png

A képregény

Van egy világ, amelyben az olaj az úr. Az emberek egy csoportja már nemcsak hogy autóval megy mindenhová, hanem eggyé is válik a járművével. Embergépek portyáznak az utakon, benzinre és újabb tagokra vadászva…

Az új hit megtalálja a maga prófétáját, aki az olaj istenének eljövetelét hirdeti. A sivatag városában zajlik az élet — sötét üzel­mek, autós üldözések, lövöldözések. Hétköznapi emberek nem hétköznapi kalandjai: ahogyan az egy vérbeli noirhoz illik. Közben folyton szól a zene, hőseink dobok és szaxofonok muzsi­kájára próbálják menteni a menthetőt, túlélni az élhetetlent.

Hegedűs Márton képregénye kimagasló teljesítmény a műfajában. Szerzője hosszú éveket töltött a megalkotásával, hogy vég­re ez az izgalmas, fanyar humorú, sötét világ magával ragadhassa a kép­regény­rajon­gókat.
 

Recenziók
A könyvről
Portré[67902].jpg
A szerző

Hegedűs Márton

Grafikus, képregényalkotó, illusztrátor. 

A kétezres évek elejétől magazin- és könyv illusztrátorként dolgozik, animációs filmeket rendez, képregényeket, valamint csempemozaikokat, kül- és beltéri dekorációs munkákat készít. Gyermekkora óta szereti a képregényeket, a Slussz Kulcs Klán alapötlete akkor fogalmazódott meg benne, amikor fiatal törlőkendő-ügynökként heti 60-70 órát ült az autójában szinte eggyé válva a járművel. Jelenleg feleségével és három gyermekével Gödön él.

A Slussz Kulcs Klán 2013-ban elnyerte a Magyar Képregény Szövetség AlfaBéta-díját, és az „Év kép-regénye” lett.

A szerzőről
Kapcsolat
bottom of page