Recenziók

"Képregényeimnél sokszor alkalmazok filmes dramaturgiát. A képregények közül az irodalmi ihletésű munkák, a graphic novelek állnak hozzám a legközelebb. Szerintem a jövőben jó esély van arra, hogy képregénybe mentődjön át az irodalom."  (Hegedűs Márton)

Nina_02_630_j.jpg
Szaxis_02_630.jpg
Gus.jpg
Palma.jpg
A Slusszkulcs klánról írták...

"Hegedűs Slussz Kulcs Klán című képregény könyve 2012-ben jelent meg a Libri Könyvkiadónál, és a tavalyi év legnagyobb képregényes meglepetésének számított, elnyervén a Magyar Képregénykiadók Szövetségének Alfabéta-díját."

kulturpart.hu

"A Slusszkulcs klánt lapozgatva könnyen olyan érzésünk támadhat, mintha képregény helyett egy film story boardját olvasnánk – olyan B-filmét, amelyet történetesen Elmore Leonard írt és Robert Rodriguez rendezett."

Magyar Narancs

"Autójukkal összenőtt emberek száguldoznak a megviselt utakon valahol, valamikor, az olaj által uralva, a gépbe olvadás igéjét, és egy új kor eljövetelét hirdetve, miközben normál emberek tengetik napjaikat egy posztapokaliptikusszerű környezetben, és folyton lüktet a háttérben a zene. Hegedűs Márton kötete azon kevesek közé tartozik, amik hoznak egy kis változatosságot a magyar képregények egy helyben toporgó piacára. És ez már azelőtt nyilvánvaló, hogy akár egy sort is olvasnánk belőle..."

konyves.blog.hu

"Emlékszel még a jó öreg B-movie-kra? Nem a Vándámos egy­jó­hős­száz­ha­lot­tat­csinál-féle felejtésekre, hanem a majdnem névtelen rendezőjű, videoszalagon kéz­ről kézre járó darabokra, amiket jó eséllyel soha nem kaptunk vissza, tehát köl­csön kellett kérni valakitől, felfedezve így az újra megtalálás örömét. Hát most itt van egy. Kölcsön ne add!"

olvassbele.com

"Melodráma ez a javából, amiből képregény mivolta ellenére sem hiányzik a zenei aláfestés, hogy még jobban elmélyítse a drámai hatást. Nem, nem kapunk hozzá cd-t, de a képek ritmusa és hangulata megidézi bennünk a dallamot, amely a lejátszóból sem csenghetne ilyen tisztán – a karcos rákkendroll és a mélabús dzsessz különös egyvelegét. A karakterek minden alkalommal új hangnembe helyezik át ezt a dallamot, mely egyre inkább felgyorsul, és a kezdeti akadozás, gyenge motorpöfékelés helyett sodró lendületű dallá válik, amiben a melodramatikus hangulathoz a motor teljes erejéből zúgó hangja keveredik, és amibe néhol még a fanyar humor is különleges színfoltot visz."

ekultura.hu

Kapcsolat

Tel: +36 205644914

© 2020, Hegedűs Márton

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now